Liverpool FC, stop de sponsordeal met Tibet Water!

Het bedrijf Tibet Water Resources Limited maakt gebruik van de natuurlijke hulpbronnen van Tibet, dit wordt mogelijk gemaakt door de Chinese bezetting. Dus waarom heeft Liverpool FC een sponsordeal getekend met dit bedrijf?

Tibet Water kan alleen water uit Tibet gebruiken omdat de Chinese bezetting het mogelijk maakt - het heeft zijn winst te danken aan de onderdrukking, marteling en ontkenning van politieke vrijheden die in Tibet gewoon zijn geworden. Op zijn beurt verleent het watermerk - en nu ook Liverpool FC - legitimiteit aan de bezetting,
waardoor een cyclus van geweld en repressie wordt gecreëerd.

Laat Liverpool FC weten dat zij de sponsordeal met Tibet Water onmiddellijk moeten te laten vallen!

Tibet Water is niet alleen een slechte partner voor Liverpool FC vanwege de politieke onderdrukking in Tibet, er zijn ook ernstige milieurisico's.

Het bottelen van water uit de Tibetaanse gletsjers verergert de bestaande milieurisico’s die door klimaatverandering en vervuiling zijn veroorzaakt.

De Chinese regering weet dat zij alleen kan doorgaan met de onderdrukking in Tibet als zij een achterban kan creëren. Het linken van Tibet aan grote wereldberoemde merken zoals Liverpool FC, is een geweldige manier om de stuitende situatie in Tibet te normaliseren.

Premier League clubs zijn nog nooit zo rijk geweest, Liverpool ving vorig jaar ruim 148 miljoen pond (ongeveer 170 miljoen Euro) aan inkomsten. De club maakt sinds kort weer deel uit van de Champions League, waardoor ze tientallen miljoenen meer verdienen - ze kunnen het zich gemakkelijk veroorloven deze roekeloze deal met Tibet Water Resources te laten vallen.

Tibetanen hebben al geprotesteerd en folders uitgedeeld bij Liverpool's openingsdag van de Premier League. Nu hebben ze onze hulp nodig - teken de petitie om Liverpool FC te laten weten dat ze de militaire bezetting van Tibet door China en exploitatie van Tibet's natuurlijke hulpbronnen niet
moeten ondersteunen.

Liverpool FC - steun de Tibetanen en stop de deal met Tibet Water.

This is a colllective campaign by a number of concerned civil society organisations including Sum Of Us

Supporters of this campaign:

Associazione Italia Tibet

Auckland Tibetan Association

Australia Tibet Committee

Boston Tibet Network

Brazil Movimento Free Tibete Natal

Finnish Tibet Committee

France Tibet

Free Tibet

Friends of Tibet New Zealand

India Tibet Friendship Society

International Tibet Network
Lungta: Tibet Support Group Belgium

Students for a Free Tibet

Tibetan Community in Britain

Tibet Initiative Deutschland

Tibet Justice Center

Tibet Patria Libre, Uruguay

Tibet Society UK

Tibet Support Committee Denmark

Tibet Support Group Ireland

Tibetan Women’s Association

Tibetan Youth Association Europe


US Tibet Committee

Youth Liberation Front of Tibet, Eastern Turkestan and Inner Mongolia

No recent activity.